در جلسه مشترکی که در روز دوشنبه 9 تیر ماه 1399با حضور نمایندگان وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی در محل دبیرخانه انجمنهای علمی حوزه برگزار گردید، ضمن آشنایی دو طرف با قابلیتها و ظرفیتهای هریک از دو مرکز، در خصوص زمینه های همکاری بحث و گفتگو کردند.
حجت الاسلام هاجریدبیر انجمنهای علمی حوزه در این دیدار، برخی فعالیت های حوزه علمیه را در زمینه رابطه دین و سلامت برشمرد و آخرین نمونه آن را اقدامات حوزه در زمینه کرونا بیان کرد و از جمله دورههای مشترک مراقبت و سلامت و تهیه منابع و متون لازم در این زمینه دانست.
قدر متیقن ضرورت ورود حوزه به مسئله دین و سلامت است. این ضرورت با افراط و تفریط هایی مواجه شده است چون برنامه منسجمی نداشتهایم. پس با یک برنامه منسجم و منظم میشود این نیاز را مدیریت نمود.
پیشنهاد بنده این است که برای تسریع کار یک دبیرخانه مشترک بین وزارت بهداشت و حوزه تاسیس شود. در موضوعات دیگر با سازمانهایی که دبیرخانه تشکیل دادیم کار انسجام و پیشرفت خوبی داشته است ولی در مواردی که دبیرخانه نبوده کار به خوبی پیش نرفته است. در کمیسیون موجود الزاماتی که در دبیرخانه وجود دارد نیست. مثلا ممکن است مدیر حوزه که عضو این کمیسیون است عملا در بسیاری از نشستها حضور پیدا نکند ولی در دبیرخانه اعضا ملزم به پیگیری و حضور هستند. معاونت ها مسئولیت میپذیرند و ملزم به اجرا هستند، لذا ضمانت اجرای دبیرخانه بیشتر است.
دکتر صالحیرئیس دبیرخانه کمیسیون توسعه پژوهش و آموزش عالی قرآنی در این دیدار گفت: طی فعالیتهای مستمری که از سال 88 انجام شده است و باهمکاری حوزه و وزارت بهداشت در نهایت نقشه جامع مطالعات در حوزه دین و سلامت تدوین شد که شامل دو بخش نظری و اقدامات عملی است. اقدام دیگر تهیه سند راهبردی است که سند چشم انداز تا سال 1404 در آن لحاظ شده است.
به نظر می رسد دو کار ضروری است:
1. کار در مواردی که زمینه آن موجود است.
2. نظام سازی و زمینه سازی برای مباحث دیگر که هنوز زمینههای لازم برای آن وجود ندارد.
حجت الاسلام دکتر آذربایجانی، پژوهشگر و استاد حوزه و دانشگاه در زمینه دین و سلامت روان ضمن تایید نکات دکتر صالحی چند حوزه برای همکاری مشترک را ذکر کردند:
در نهایت مواردی جهت همکاری های بعدی بین دو مجموعه به تصویب رسید: