عضو انجمن علمی روانشناسی حوزه های علمیه: وظیفه روانشناسی دین، بررسی پدیده دینداری از منظر روانشناسی و تبیین عوامل و زمینههای دینداری، سنجش و اندازهگیری دینداری و پیامدهای آن در زندگی فردی و اجتماعی است.
حجتالاسلام مسعود آذربایجانی در نشست گفتمان انقلاب اسلامی با موضوع «درآمدی بر روانشناسی دین» در دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوشهر اظهار کرد: برای روانشناسی دین تعاریف متعددی ارائه شده است؛ اما سادهترین تعریف که میتوان به آن اتکا کرد، این بوده که روانشناسی دین شاخهای از روانشناسی است که به مطالعه و بررسی پدیدارهای دینی میپردازد.
این استاد حوزه و دانشگاه با معرفی کتاب درآمدی بر روانشناسی دین تأکید کرد: وظیفه روانشناسی دین، بررسی پدیده دینداری از منظر روانشناسی و توصیف و تبیین عوامل و زمینههای دینداری، ابعاد آن، سنجش و اندازهگیری دینداری و آثار و پیامدهای آن در زندگی فردی و اجتماعی است.
مدیرگروه علمی فلسفههای مضاف مجمع عالی حکمت اسلامی با بیان اینکه چارچوب کلی کتاب در پنج فصل به نگارش درآمده است، عنوان کرد: کتاب درآمدی بر روانشناسی دین بهدلیل مجال اندک، تنها بر این بسنده کرده است تا مهمترین مسائل، آرا و دیدگاهها را بررسی کند.
وی بیان کرد: فصل نخست کتاب به تعریف روانشناسی دین، تاریخچه و روششناسی آن میپردازد. فصل دوم، نظریههای سه روانشناس مشهور ویلیام جیمز، فروید و یونگ را بررسی میکند. پرداختن به ابعاد دین و دینداری و کاویدن شرایط فهم دینداری و دیدگاههای مربوط به ابعاد دین در فصل سوم انجام شده است.
آذربایجانی اضافه کرد: فصل چهارم کتاب اشارهای مختصر به تاریخچه و روشهای اندازهگیری دینداری، مبانی نظری و مشکلات اندازهگیری دینداری دارد و فصل پنجم آثار دینداری در سطح فردی و اجتماعی و نیز هزینههای دینداری را بررسی میکند.
این استاد حوزه و دانشگاه یادآور شد: این کتاب بهعنوان متن درسی برای دانشجویان رشته روانشناسی، الهیات و دینشناسی در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری تهیه و در دانشگاه تدریس میشود.
در ادامه این نشست قدیر خواجهپور و محمدرضا بحرانی بهعنوان ناقد با ارائه نظر کارشناسی به بحث درباره مسائل مطرحشده در کتاب و جلسه پرداختند.